Читај ми!

Вечно иза решетака?

Затворска казна капетану крузера "Коста Конкордија" Франческу Скетину могла би да износи и 2.500 година. "Капетану кукавици", како га називају медији, суд је продужио притвор и одбио захтев одбране да Скетино буде пуштен да се брани са слободе.

Капетан туристичког брода "Коста конкордија" Франческо Скетино могао би да буде осуђен на укупно 2.500 година затвора, ако буде проглашен кривим за изазивање бродолома, вишеструко убиство и превремено напуштање брода, који се насукао крај италијанског острва Ђиљо.

"Капетану кукавици", како је Скетино назван након бродолома, прети осам година затворске казне за сваког од 300 путника и чланова посаде које је оставио на броду када се евакуисао.

Према извештајима, он је ушао у један од чамаца за спасавање и са обале посматрао евакуацију путника.

Бројку од 2.500 година израчунали су италијански медији сабравши казне за сва дела за која се Скетино терети.

Пошто је 17 људи погинуло у несрећи, а 15 још није пронађено, страхује се да је 32 укупан број жртава несреће која се догодила 13. јануара када се крузер насукао на стену у близини обале острва Ђиљо.

Суд у Фиренци продужио је кућни притвор Скетину, одбивши захтев тужилаштва да Скетино буде одведен у затвор, али и одбране која је тражила да буде пуштен да се брани са словоде.

Јуче је суд саслушао захтев тужиоца да се Скетино, који се налази у кућном притвору у свом дому близу Тоскане, врати у затвор. Одбрана је, с друге стране, поднела захтев да капетан буде ослобођен из кућног притвора и да му се дозволи кауција.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи