Читај ми!

Брејвик захтева ослобађање

Андерс Брејвик тражио од суда да га пусти на слободу, јер је масакр који је починио био "превентивни напад на државне издајнике".

Андерс Беринг Брејвик (32), који је прошлог јула у Норвешкој убио 77 људи, затражио је пред судом у Ослу да одмах буде пуштен на слободу, рекавши да је масакр који је починио био "превентивни напад на државне издајнике".

"Не прихватам затворску казну. Захтевам да одмах будем пуштен на слободу", изјавио је Брејвик пред судом у Ослу, пренео је АФП.

Масакр извршен 22. јула прошле године био је у циљу "одбране етничког норвешког становништва", рекао је овај десничарски екстремиста пред судом.

Његов захтев за хитно ослобађање био је испраћен презривим смехом међу члановима породица жртава и преживелима, који су били присутни у судници.

Брејвик је прошлог јула извршио бомбашки напад на зграду владе у Ослу, усмртивши осморо људи, а потом је на острву Утоја пуцао и убио још 69 људи, углавном чланова подмлатка владајуће Лабуристичке странке.

Као мотив за извршење масакра, Брејвик је навео супростављање мултикултурализму и "муслиманској инвазији" на Европу, подсећа АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи