Читај ми!

Бродолом на Пацифику

Трајект са 350 путника потонуо код источне обале Папуе Нове Гвинеје. Спасено 238 путника. У мисији спасавања учествују два авиона из Аустралије, три хеликоптера и осам бродова.

Код источне обале Папуе Нове Гвинеје потонуо је трајект са 350 путника, а до сада је спасено више од 238 особа, саопштила Аустралијска служба за безбедност на мору.

У спасилачкој операцији после потонућа трајекта, који је путовао из Кимбеа на острву Нова Британија у Лае на главном острву, учествују два авиона из Аустралије, три хеликоптера и осам бродова.

Пет бродова учествује на извлачењу преживелих из воде. Хеликоптери и авиони у потрази су за несталима.

Први извештаји о повољним временским условима испоставили су се нетачним, пошто бродови са лица места јављају о јаком североисточном ветру који дува брзином од 70 километара на сат.

Аустралијска поморска агенција уочила је сигнал да је трајект у невољи око 7.30 и обавестила Поморски координациони спасилачки центар у Папуи Новој Гвинеји, који координише спасилачком операцијом, наводи АП.

Одмах је упућен позив бродовима у близини, на који се одазвало укупно осам трговачких бродова. Очекује се да ће спасени људи бити пребачени вечерас у град Лае.

Аустралијска служба је саопштила да су спасиоци до сада спасли око 238 путника, али координатор спасилачке операције Националне агенције за поморску безбедност у Папуи Новој Гвинеји, капетан Нурур Рахман, каже да још нема поуздане податке о тачном борју путника.

"Још нисам видео списак путника, али је вероватно реч о приближно 300 особа. Ситуација се мења из минута у минут", рекао је Рахман.

Премијерка Аустралије Џулија Гилард изјавила је да је ово велика трагедија, додајући да је њена земља притекла у помоћ суседу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи