Читај ми!

Молитвени доручак

На 60. Молитвеном доручку који је организовао председник САД Барак Обама, међу званицама из Србије министри Ивица Дачић и Срђан Срећковић.

Амерички председник Барак Обама, у друштву супруге Мишел, присуствовао је данас Молитвеном доручку који се традиционално одржава у Вашингтону, истакавши да Бог може да има кључну улогу у свачијем животу, без обзира на то каквих је неко религиозних убеђења.

Обама је рекао да сви људи могу да имају корист од речи нашег створитеља и да треба избегавати лажну религиозност.

"Ово је нарочито значајно када се као нација сусрећемо са великим изазовима и када се опорављамо од нагоре економске кризе у последњих неколико генерација", казао је амерички председник и додао да и даље велики број људи нема посао, не може да отплати кредите, а у неким случајевима чак ни да се прехрани.

Обама је рекао да вера и поштовање вредности имају велики значај за решавање проблема са којима се Америка суочава.

"У тренуцима молитве, треба да се сетимо, без обзира на то колико важно делују наше титуле, колико мислимо да имамо моћи, да нисмо савршени", додао је председник САД.

Традиционалном Молитвеном доручку присустовали су и гости из Србије заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић, бивши министар спољних послова и лидер СПО-а Вук Драшковић и принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином, као и београдски адвокат Зденко Томановић.

Традиција организовања Националног молитвеног доручка почела је у време председника Двајта Ајзенхауера 1953. године. Тадашњи сенатор Френк Карлсон из Канзаса спонтано је позвао Ајзенхауера у Сенат на заједничку молитву за успех његове владе.

Првобитна идеја да се политичари, и из власти и из опозиције, заједно моле за мир и успех САД прерасла је у организовање међународног молитвеног доручка на који се, осим домаћих, позивају и светски лидери и политичари да се заједнички моле за мир у свету.

Национални молитвени доручак је манифестација која траје неколико дана, окупља око 3.500 гостију и састоји се из мноштва састанака, ручкова и вечера, али је централни догађај доручак у четвртак на којем су говорници амерички председник и један гост чији се идентитет не открива до последњег часа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи