Читај ми!

Тужни без интернета

Скоро половина деце млађе од 12 година каже да би било тужно без интернета, док би се свако пето осећало усамљено без приступа мрежи, резултат је најновијег истраживања којим је било обухваћено 1.000 британске деце.

Истраживање спроведено у Великој Британији, којим је било обухваћено 1.000 деце, показало је да би скоро половина деце млађе од 12 година било тужно кад би им се ускратио приступ интернету, а свако пето би се осећало усамљено.

Како преноси лондонски Телеграф, истраживање је показало да је тај проценат још већи међу тинејџерима старости од 12 до 16 година. Њих 60 одсто било би опхрвано тугом, а 48 одсто осећајем усамљености када не би могли да сурфују по интернету.

Студија открива да су двогодишњацима најмилији "ајпеди", док су тинејџери зависници од мобилних уређаја.

"Јака емотивна веза коју деца успостављају са интернетом често се сматра негативном појавом, али то је потпуно природно за генерацију чији се друштвени живот углавном одвија онлајн", оцењује Пол Хадсон, директор компаније "Интерспиријенс", која је спровела истраживање.

Према његовим речима, исто би се десило када бисте старијим особама одузели телефон.

Анкета је показала да су деца млађа од 12 година веома вешти корисници интернета: 74 одсто њих игра онлајн игрице, 65 одсто користи интернет за домаће задатке, а више од трећине да би нешто купили или продали.

У студији се истиче да деца старости од осам до 11 година обаве дневно далеко шири спектар активности на нету него одрасле особе.

Иако су родитељи махом забринути због јаке емотивне везе коју млади имају са интернетом, истраживање је показало да деца и даље највише воле да разговарају са својим вршњацима лично.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи