Читај ми!

Земљотрес у Перуу

Перу погодио земљотрес јачине 6,3 степена по Рихтеровој скали. Земљотрес изазвао велику панику, није било жртава.

Најмање 112 људи је лакше повређено у земљотресу јачине 6,3 степена по Рихтеровој скали који је погодио јужни део Перуа, саопштили су локални званичници.

Према речима председника регионалне владе Алонса Навара, повређени имају преломе костију и потресе мозга, али да се ниједна повреда се сматра опасном по живот. Цивилна одбрана навела је да би чак 90 људи могло да буде повређено.

Земљотрес је регистрован 11 минута после поноћи на пацифичкој обали Перуа, на дубини од 40 километара. Епицентар потреса био је 15 километара југоисточно од града Ика и 280 километара од престонице Лиме, где се подрхтавање тла такође осетило.

Земљотрес је изазвао панику међу људима, а велики број њих је изашао на улицу из страха од рушења зграда.

Због потреса накратко је нестала струја, а у прекиду је био и телефонски саобраћај.

Иначе, град Ика је претрпео велика оштећења пре четири године када је регистрован земљотрес јачине осам степени Рихтерове скале. Тада је погинуло око 500 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи