Читај ми!

Срушила се зграда у Бејруту

Најмање 24 људи је погинуло када се урушила зграда од шест спратова у Бејруту. Спасиоци још трагају за заробљенима у рушевинама. Разлог урушавања засад непознат.

Најмање 24 особе су погинуле, а 12 је повређено када се урушила шестоспратна стамбена зграда у либанском главном граду Бејруту, преноси Ројтерс. Међу страдалима је и 15-годишња девојчица.

"Међу погинулима је седам Либанаца, шест Суданаца, два Филипинца и два Египћанина", рекао је рекао за АФП генерал Рејмонд Катар, начелник либанске службе цивилне одбране.

Повређени су и бака настрадале девојчице, један 73-годишњи Либанац, најмање две особе из Судана и по једна из Египта и са Филипина. Локална телевизија пренела је да је погинуло седам иностраних радника.

У згради су живеле либанске, суданске и египатске породице.

"Изгледало је као земљотрес када се зграда срушила", навео је један од очевидаца, а пренео локални Ем-Ти-Ви.

Једна станарка рекла је да су она и њена мајка успеле да побегну из зграде док се урушавала, док су отац и три брата остали заробљени.

Други станар навео је да их је власник зграде уочи урушавања упозорио да не би требало да остану тамо.

Председник Либана Мишел Сулејман и министар унутрашњих послова Марван Шарбел посетили су место несреће. Шарбел је навео да полиција испитује власника зграде и додао да ће власти истражити сличне зграде, од којих су многе грађене противзаконито.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи