Читај ми!

Назарбајев убедљив

Странка председника Нурсултана Назарбајева освојила 80 одсто гласова на парламентарним изборима у Казахстану. У парламенту још две партије које су прошле цензус.

Владајућа странка председника Казахстана Нурсултана Назарбајева, Нур Отан, са освојених 80 одсто гласова победила је у недељу на превременим парламентарним изборима, на којима су још две партије прешле цензус за улазак у парламент, показали су први резултати гласања.

Превремени избори расписани су у намери да се унесу промене у систем у којем је Назарбајев (71) економски развој ставио испред политичких слобода и у којем је његова странка Нур Отан контролисала сва места у парламенту, наводи Франс прес.

"Наша странка победила је великом већином. То показује да народ подржава наш програм и оно што смо урадили", рекао је Назарбајев у седишту странке.

Опозиција је већ саопштила да је на изборима било много неправилности и кршења изборне процедуре, али је Назарбајев одговорио да је гласање спроведено потпуно "транспарентно, отворено и поштено".

Према резултатима Института за демократију, још две странке ући ће у парламент: Демократска странка Ак Зхол и Комунистичка народна партија Казахстана, са освојених по 7,3 одсто гласова.

Цензус за улазак у парламент је у Казахстану седам одсто освојених гласова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи