Читај ми!

Смртне казне у Ирану

У Ирану обешено 12 затвореника због разних злочина. И поред забринутости ЕУ, прошле године на хиљаде осуђено на смрт, казна извршена над стотинама осуђеника.

Укупно 12 осуђеника је обешено данас у Чиразу, на југу Ирана због шверца дроге, отмице и оружаног напада, пренела је агенција Мехр.

Седам шверцера дроге је обешено у затвору Чираза, а пет особа, оптужених за силовање, отмицу и оружани напад, обешено је јавно, додала је агенција.

Од почетка године три особе су обешене у Керманшаху, на западу земље.

Европска унија је 6. јануара изразила забринутост због броја егзекуција у Ирану 2011. године, када је неколико хиљада затвореника осуђено на смрт.

Према проценама Франс преса, прошле године обешено је 277 осуђеника, док организација Хјуман рајтс воч наводи да је 2010. године било 388 егзекуција,

Иран је једна од земаља која спроводи највећи број смртних казни, заједно с Кином, Саудијском Арабијом и САД.

Према исламском (шеријатском) закону, смртна казна се може добити за убиство, силовање, оружану крађу, шверц дроге и прељубу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи