Читај ми!

Гледај своја посла, колега!

Председник Венецуеле Уго Чавез оштро одговорио на критике свог америчког колеге Барака Обаме и поручио му да "гледа своја посла". Обама раније изјавио да везе Каракаса са Ираном и Кубом не користе интересима Венецуеле и њеном народу.

Венецуелански председник Уго Чавез оштро је одговорио на критике америчког председника Барака Обаме и поручио му да "гледа своја посла".

"Обама, гледај своја посла, фокусирај се на владавину у својој земљи коју си претворио у катастрофу. Остави нас на миру", поручио је Чавез америчком председнику после критика на рачун спољне политике Каракаса које је Обама изнео у интервјуу листу Ел Универзал, преноси АП.

Обама је у јуче објављеном интервјуу рекао да је Венецуела поносна, суверена нација и да САД нема намеру да се меша у спољне послове Венецуеле, али да "ипак, мисли да везе Каракаса са Ираном и Кубом не користе интересима Венецуеле и њеном народу".

У обраћању на састанку владиног кабинета који је приказан на државној телевизији, Чавез је љутитим тоном оптужио америчког председника да је изневерио очекивања Афроамериканаца и сиромашних Американаца, као и афричких земља које су веровале у њега када је преузео председничку функцију.

"Ти си разочарање за све те људе и остави нас на миру, Обама", поручио је Чавез америчком председнику, преноси агенција АФП. Агенције подсећају да Обама и Чавез ишчекују следећу годину када ће се у САД и Венецуели одржати председнички избори.

"У свим земљама у региону желимо да видимо изборе који су слободни и поштени", рекао је Обама у интервју венецуеланском листу и додао да је "несрећа" што је венецуеланска влада више заинтересована за идеолошке битке из прошлости него за гледање у будућност.

Чавез је одговорио како је Обама "у потрази за гласовима" и рекао: "Ако бих могао да будем кандидат тамо у САД, ја бих га почистио".

Амбасада САД у Каракасу је без амбасадора од јула 2010. године, пошто је Чавез одбијао да да агреман америчком амбасадору Лари Палмеру оптужујући га да не поштује примедбе владе у Венецуели. То је навело Вашингтон да укине визу венецуеланском амбасадору у САД.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару