Американци криви за Гадафијеву смрт

Руски премијер рекао да су у догађајима који су претходили убиству Моамера Гадафија учествовале америчке беспилотне летелице и специјалне јединице. Путин је, такође, критиковао Џона Мекејна због изјаве да би се у Русији могла догодити иста ствар као у Либији.

Серија оштрих порука Владимира Путина Американцима. Руски премијер је, одговарајући на оцене сенатора Џона Мекејна да би се у Русији могао поновити либијски случај, оптужио Вашингтон да је учествовао у убиству Моамера Гадафија.

"Да ли је то демократија? Ко је то урадио? Беспилотне летелице, укључујући и америчке напале су Гадафијев конвој, а затим су командоси, који нису смели ту ни да буду, позвали опозиционе борце и убијен је без истраге и суђења", рекао је Путин.

Вашингтон је те наводе Владимира Путина оценио "комичним".

Амерички министар одбране Леон Панета је, дан после Гадафијеве смрти, признао да је америчка беспилотна летелица, уз авионе из још неколико држава НАТО, учествовала у нападу на Гадафијев конвој. Пентагон је, међутим, одлучно негирао да су се у Либији налазиле копнене трупе.

Говорећи о Џону Мекејну, неуспешном републиканском кандидату за председника САД, Путин је рекао да је Мекејн био ратни заробљеник у Вијетнаму, али не у затвору, већ у јами и оценио да би у таквим околностима "било која особа тешко остала нормална".

Мекејн је , у последњих неколико дана, жестоко критиковао Русију због начина на који су спроведени избори у тој држави, оцењујући да би Русију могао погодити след догађаја, који је током године потресао читав арапски свет.

Истовремено, амерички сенатор је рекао да је одбијање Русије да подржи акцију Савета безбедности УН против сиријског председника Башара Асада "бесрамно".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару