Читај ми!

Протести су нормална ствар

Руски премијер Владимир Путин оцењује да резултати парламентарних избора одражавају стварну вољу грађана, да је нормално да је опозиција незадовољна и да млади људи иду на митинг како би исказали свој став.

Премијер Русије Владимир Путин оценио је да резултати парламентарних избора одражавају стварну вољу грађана и да је нормално да је опозиција незадовољна и да млади људи иду на митинге да искажу свој став.

"Ако је то резултат Путиновог режима, онда је то добро, то ме радује", рекао је премијер Русије одговарајући на питања која му грађани уживо постављају на телевизији телефоном и путем интернета.

"Чињеница је да људи говоре о процесима који се догађају у земљи и то је потпуно нормална ствар док год је у оквирима закона", навео је Путин, додајући да у незадовољству опозиције "нема новина".

Путин је наредио да се, ради избегавања изборних неправилности, на сва бирачка места у земљи, којих има више од 90.000 поставе веб камере за надзор које ће радити 24 сата дневно током председничких избора на којима је кандидат.

"Предлажем постављање видео камера које раде дан и ноћ и омогућују свакоме, у било које доба, било то код куће или на послу, да кликом мишем (на интернету) виде шта се дешава на неком бирачком месту", рекао је Путин у телевизијској емисији у којој је одговарао на питања гледалаца.

Премијер Русије први пут се огласио поводом резултата избора и протеста који су уследили због незадовољства опозиције због победе Јединствене Русије, чији је лидер. Московске власти одобриле су јуче митинг који је опозиција најавила за 24. децембар.

"Увек је тако било и увек ће бити. Опозиција се бори за власт и тражи сваку прилику да дође на власт, да указује на грешке. То је нормална ствар. Али мислим да изборни резултат, свакако, одражава стварни однос снага у земљи", истакао је Путин.

У међувремену, његов портпарол Дмитриј Песков саопштио је да Путин неће поднети оставку на место премијера да би водио кампању за председника Русије, како су пренели поједини медији.

"Уколико би било који догађај у потпуности био повезан са изборном кампањом, он ће се склонити", рекао је портпарол руског премијера. Али, генерално, Путин ће обављати свакодневне послове премијера и нема потребе да узима одмор", рекао је Песков.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару