Читај ми!

Још једна жртва Нордина Амранија

Белгијска полиција пронашла је тело жене коју је у свом дому убио Нордин Амрани, пре него што је насумично пуцао у центру Лијежа. Тело је нађено у хангару за сађење канабиса, а реч је о његовој спремачици.

Белагијска полиција пронашла је тело жене у кући Нордина Амранија који је у центру Лијежа пуцао на пролазнике и убио пет особа, а потом извршио самоубиство, рекао је данас тужилац.

Нордин Амрани, Лијежанин стар 33 године, јуче је у подне на главном тргу у граду отворио ватру и бацао ручне бомбе на пролазнике, убивши два тинејџера стара 15 и 17 година, једну жену од 75 година, а беба од 17 месеци синоћ је, такође, подлегла повредама у болници.

Амрани је познат полицији од раније и више пута је био осуђиван. У нападу је повређено 125 особа, већином од стакла разбијеног када су бачене ручне бомбе, а њих петоро је у тешком стању, рекла је белгијска министарка унутрашњих послова Жоел Милкет.

Тело жене нађено је када је полиција извршила претрес дома нападача. Тело је нађено у хангару који је Амрани користио углавном за сађење канабиса, рекао је јавном радију главни тужилац Лијежа Цедрик Визар де Бокарме.

Жена је убијена непосредно пре Амранијевог одласка на трг у Лијежу где је пуцао и бацао ручне бомбе на пролазнике, додао је тужилац. Реч је о жени старој 45 година која је радила као спремачица код његове комшинице, преносе белгијски медији.

Нападач је, како преносе медији, ујутро док је она излазила од комшинице позвао да дође код њега и нешто уради и онда ју је напао и убио.

Тужилац је рекао и да је на аутопсији утврђено да се Амрани убио метком у главу.

У Лијежу jе данас у подне минутом ћутања одата почаст жртвама напада који је изазвао велику узнемиреност широм земље.

Белгијски краљ Алберт Други и његова супруга Паола обишли су место напада, а то је учинио и нови белгијски премијер Елио ди Рупо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару