Читај ми!

Волф прећутао позајмицу

Немачки председник Кристијан Волф је прећутао позајмицу од пола милиона евра од жене познатог бизнисмена, пише немачка штампа. Волф одговора да није крио позајмицу.

Немачки председник Кристијан Волф (52) прећутао је, како се сумња, да је од жене познатог немачког привредника Егона Геркенса узео приватни кредит од пола милиона евра, пише данас немачка штампа.

Волф, који се са супругом налази у званичној посети земљама Персијског залива, како преноси политички недељник Шпигел, сматра да је та оптужба неоснована.

Таблиод Билд је открио да је Волф 18. фебруара 2010. године, четири месеца пре избора за председника државе, у званичном одговору на посланичко питање у покрајинском парламенту Доње Саксоније написао да између њега и тог приватника у последњих десет година није било пословних односа.

''Тиме је Вулф, ипак, довео парламент у заблуду. Чињеница је да Волф, у моменту објашњења, до душе, није имао 'пословне односе' са привредником Егоном Геркенсом - али веома вероватно да је имао са његовом супругом Едит, која је Волфовима позајмила пола милиона евра'', сазнаје Билд.

Лист наводи да је приватни уговор између те жене и Волфових закључен у октобру 2008. године и да је позајмљеним новцем купљена кућа од 415.000 евра, смештена на плацу од 658 метара квадратних.

Билд пише да је Егон Геркенс богати пријатељ Кристијана Волфа и да је садашњем председнику Немачке био кум на првој женидби, као и да је Волф пре две године провео свој божићни одмор у Геркенсовој вили у Мајамију на Флориди.

Геркнес је родом из града Оснабрика (родног града председника) и зарадио је огроман новац трговином сировинама, отпадом, старим аутима, антиквитетима и накитом. У међувремену он је своје пребивалиште пребацио у Швајцарску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару