Читај ми!

Повратак Гутенберга

Бивши немачки министар одбране Карл-Теодор Цу Гутенберг, познат по скандалу због преписаног доктората, именован за саветника Европске комисије за питања слободе интернета у ауторитарним државама.

Саветник Европске комисије за питања слободе интернета у ауторитарно вођеним државама постао је бивши немачки министар одбране Карл-Теодор цу Гутенберг, који се због скандала преписаног доктората повукао из немачке политике и отпутовао у Америку.

Повратак Цу Гутенберга и његов избор за саветника Комисије саопштила је европски комесар за питање дигиталилазције Нели Кроес.

"Ово именовање је кључни елемент једне нове стратегије", рекла је Кроес, нагласивши да је она Цу Гутенберга још овог лета замолила за ангажман.

"Ја тражим таленат и подршку", рекла је Кроес, а медији преносе да ће Цу Гутенберг бити будући ''контакт'' између Европске комисије и Америке са једне стране и трећих земаља и невладиних организација које се баве питањем интернета.

"Лично сам искусио снагу интернета", рекао је Гутенберг, млади барон и некадашња политичка звезда Немачке, за кога се веровало да ће, можда, бити канцеларски кандидат демохришћана, уместо канцелара Ангеле Меркел.

Судећи према анкетама, многи Немци желе Гутенбергов повратак, а медији оцењују да важи за готово да ће се на изборима 2013. године, у име демохришћана, поново кандидовати Меркелова и да би следећи избори, 2017. године могли бити "Гутенбергова година".

Медији оцењују да "тајминг" повратка овог бившег "носиоца наде" који се "саплео" на плагијат сопственог доктората и из целе приче извукао са казном од 20.000 евра, које је према захтеву тужилаштва, већ уплатио на рачун Удружења деце оболеле од рака, није могао бити бољи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару