Читај ми!

Нови европски споразум!

Француска и Немачка се залажу за нови европски споразум, рекао Никола Саркози. Европи је потребно више одговорности према будућности еврозоне, каже француски председник.

Француски председник Никола Саркози изјавио је да се Француска и Немачка залажу за промену европског споразума како би се заштитила еврозона.

"Француска и Немачка су, после толико трагедија, одлучиле да уједине своје судбине и заједно гледају у будућност. Промена те стратегије била би неопростива", нагласио је Саркози и поручио да се Париз и Берлин залажу за нови европски споразум.

Према његовим речима, Европи је потребно више солидарности и одговорности према будућности еврозоне. "Европа ће наредних недеља морати да донесе пресудне одлуке. Европа није избор, већ неминовност, али мора да буде измењена", изјавио је француски председник.

Француски председник очекује нови економски циклус решавања дужничке кризе. Тај циклус ће бити значајно другачији од претходног и то ће бити циклус решавања дужничке кризе, што ће утицати на повратак равнотеже између посла и производње у развијеним земљама", рекао је Саркози.

Према његовим речима, тај циклус биће праћен и променама економских политика развијених земаља.

Саркози ће се у понедељак састати са немачком канцеларком Ангелом Меркел да би договорили и најавили заједнички план који ће изнети на самиту Европске уније 8. и 9. децембра, пренео је АФП.

Француски званичници залагали су се за већу улогу Европске централне банке, док је та опција за Немачку неприхватљива. Саркози је делимично уважио став Берлина рекавши да ЕЦБ треба да остане "независна", али и додао да је сигуран да ће та финансијска институција реаговати.

"На Европској централној банци је да одлучи како и у коликој мери. То је њена одговорност. Нико не сумња да ће је она испунити и ја поздрављам то што је банка почела да ради", закључио је Саркози.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару