Читај ми!

Како су мештани Лешнице код Лознице живот у том селу учинили бољим

Лешница код Лознице место је добрих комшија и хуманих људи, који су у протеклих неколико година успели да учине бољим живот у тој варошици. Од својих средстава помажу рад школе, одржавају парк и организују хуманитарне забаве.

Лешничани, кажу, да су одувек били сложни, али да су их Михољски сусрети села подстакли на јединство за добробит свих мештана. И овог октобра на истој манифестацији својим примером су показали да слога кућу гради.

"У протекле четири године свако је на свој начин допринео. Опремљена је информатичко одељење у школи, постала је традиција бесплатне књиге за прваке, одговарамо новим захтевима и идејама директора и најмлађих", наводи Радомир Гајић из Лешнице.

"Битно је да ти људи који су у овом месту, који живе овде, раде овде да буду окупљени, да буду сложни да би просто цела та заједница функционисала како треба", каже Михаило Рисојевић из Лешнице.

Након првих сусрета лешнички привредници основали су удружење које има за циљ да задржи младе у варошици и подстакне на повратак оне који су отишли.

"Наша варош има будућност пошто сваке године све више и више имамо полазника у први разред. Ја мислим да нема бољих комшија него што је у Лешници, свако може ко је долазио и ко је био и приметио да стварно Лешница има такве суграђене и пријатеље да који год дође више се одавде не враћа", каже Верољуб Марковић из Лешнице.

"Јединствени, вредни, хоће да помогну, можете да се договорите, везало ме је да никад нећу отићи одавде", наводи Жељко Кукркић из Аустрије.

Поносни на младост у свом месту, богатство, тврде, не мере ни њивама, ни новцем, већ децом.

субота, 19. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи