Читај ми!

Како је професор зајечарске Гимназије постао најбољи едукатор

Младену Шљивовићу, наставнику физике зајечарске Гимназије, додељена је прва српска наставничка награда "Просветитељ" Фондације Алек Кавчић. Награда је установљена за изузетне резултате у настави и ваннаставним активностима.

За Младена Шљивовића, гимназијског наставника физике, најбољег едукатора Србије и Станем експерт амбасадора, добитника Светосавске награде, а сада и признања "Просветитељ" јавност је сазнала кад су његови ђаци почели да нижу успехе на такмичењима у земљи и иностранству. Тако је и први Мејкерс лаб дошао у Зајечар. Мотив за посебно залагање му је, како каже, да створи школу какву је и сам прижељкивао док је био ђак.

"Овде имамо и ученичке компаније, 3Д штампач, активни су у овом простору, играју шах, спремају контролне, уче... то је све допринело да фондација препозна мене као првог добитника", наводи Младен Шљивовић, добитник награде "Просветитељ".

"Гледамо са великим поносом на нашег професора и разредног старешину, а са друге стране нам је велика мотивација и ветар у леђа да будемо као он или бољи од њега2, каже Лазар Станковић, ученик треће године зајечарске Гимназије.

Поносан је и Шљивовић, на садашње, али и на бивше ђаке.

"Поносан сам на своје ученике кад видим где су сад. Сад су на Калтеку у Паризу у Винчи, девојчице које су прошле године победиле у ученичким компанијама су саме организовале Аптифи и тако освојиле награду. Они показују да сада могу и без мене да наставе, а то значи да сам постигао циљ, каже Младен Шљивовић.

Настављају после Гимназије његови ђаци као одлични студенти, али на првом месту као добри људи.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи