Како повећати сигурност деце у вртићима

Јуче је у Лебану исред вртића, без надзора васпитача, пронађено трогодишње дете, срећом безбедно враћено кући. У последње време, чини се, више је оваквих случајева. О правилима, поштовању кућног реда и сигурности малишана разговарала је Данијела Манић Стојилковић са директором ПУ у Бујановцу.

У ПУ "Наша радост" у Бујановцу уписано је 650 малишана у полудневном и целодневном боравку, само овде у централној установи је 260 деце. Како се брине о њиховој безбедности, то ће нам рећи директор установе.

"Можемо рећи да су мере безбедности одређене општим актом који доноси установа, односно дневним редом са којим су упознати сви корисници предшколске установе. Што се тиче конкретних мера безбедности можемо да кажемо да су деца под сталним надзором васпитача, а када су ван установе имамо педагога за физичку културу као и васпитаче који се брину о безбедности. Самим тим све капије где улазе родитељи са децом су закључане ради безбедности деце", каже Милован Алексић, директор ПУ "Наша радост" у Бујановцу.

На путање како се води рачуна о деци унутар просторија, а како напољу опет Милован Алексић одговара: "Унутар просторија имамо стални надзор васпитача и превентивне сестре која два пута дневно обилази децу брине о њиховом здрављу, а васпитачи су укључени у директан рад са децом."

Важна је и улога родитеља и у ПУ "Наша радост" у Бујановцу истичу да имају њихову пуну подршку.

„Што се тиче ових мера они морају да буду укључени да би биле на једном нивоу и морају да се придржавају тога да деца не доносе ситне предмете да се не би повредили", наглашава Милован Алексић, директор ПУ "Наша радост" у Бујановцу и додаје да није било непријатних ситуација и проблема:

„Ја се надам да неће ни бити, али што се тиче свих осталих мера то су превентивне мере и трудимо се да буду на највишем нивоу како би све мере безбедности из Правилника биле на максималном нивоу."

На огласној табли постоји кућни ред и превентивна сестра упозорава родитеље, а и саму децу на мере које треба да предузму овде у вртићу, да би били безбедни.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи