Крушевац: "Километар писмо" УНИЦЕФ-у са порукама мира

У оквиру Дечје недеље, предшколци и основци из Крушевца послали су УНИЦЕФ-у "километар - писмо" са порукама мира и подршке другој деци.

Уместо аутомобила у центру Крушевца током пре поднева много лепша слика. На 240 м дугој ролни папира малишани су осликавали своје жеље и снове, исписивали поруке пријатељства вршњацима широм света.

“Ја желим да сва деца имају слаткише, храну, воду и да имају мир и кућу”, каже девојчица.

Други додају: “Ја поруку шаљем да треба да да смо љубазни и да смо здрави и да смо најбоља деца и да увек слушамо наше родитеље”.

“Моја порука свима би била само да се не свађамо, да смо сви добри, да слушамо добро родитеље и да уживамо док смо млади”.

Неки су цртали сами, неки уз подршку пријатеља и на тај начин сведочећи о креативној снази и лепоти заједништва.

“Не би могао ништа да радим без другара, не би могао да се играм, јер су ми другари нешто најважније што у животу што постоји”, каже малишан.

Његов друг додаје да је написао поруку сиромасима: “Да имате осмех на лицу, љубав у срцу, ми смо уз вас”.

Подршка свој деци света и жеља да нигде не буде рата најважнија је порука "Километар писма".

"За мене је мир када се поштују људи и воле, мени је стварно жао деце која тренутно сад много пате од ратова и желим да се то што пре заврши”, каже Варвара Јовановић из ОШ "Вук Караџић" у Крушевцу.

Жаклина Николић, аутор пројекта, из ОШ "Вук Караџић" Крушевац истиче да је идеја била да се мало скрене пажња, ако можемо да продрмамо овај одрасли свет, јер много је немира у садашњем свету, а највише пате деца у целој причи. Ево ово је наш неки мали допринос, послаћемо њихове продукте рада, снимили смо, сликали смо у Уједињеним нацијама, па ћемо видети, што је до нас ми смо нешто урадили."

"Дечији снови су мостови ка звездама, не рушите их!" - једна је од најснажнијих порука које су крушевачки малишани упутили одраслима и на коју их треба чешће подсећати.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи