Откривање неоткривеног на Муртеници

Протеклог викенда, на Муртеници, златиборском планинском масиву, одржан је Highlander, међународни планинарски изазов, осмишљен 2017. у Хрватској на Велебиту. Код нас се од пре четири године организује на Старој планини, и сада први пут и на Муртеници.

За Марију Милановић, прву жену која ће нас представљати у новембру на ЕП у каникросу, и њене псе, Highlander, тродневно преживљавање у планини, био је и одличан тренинг, Дамиру из Хрватске где је изазов настао, прилика да упореди Велебит и Муртеницу, а Петровићи су породично дошли.

Тако да смо буквално нашли Highlander као формат, који нам помаже да нашу децу изведемо у природу и изложимо неким потешкоћама у ограниченом неком формату. Они су се јако лепо примили на то, тако да дефинитивно наставићемо“, наводи Марко Петровић из Младеновца.

Дамир Ђуровић, амбасадор Highlander-a из Хрватске истиче: „Highlander Муртеница је заправо јако успоредив са Велебитом, наравно, комплетно је другачији терен, другачија стаза, међутим исто је једнако љепо, неке ствари су љепше и занимљивије“

Када трче они су узбуђени и вуку напред и сада када ходамо морамо мало да их привикнемо да не вуку превише зато што једноставно морамо и ми да пазимо низбрдо, али уживају у потпуности као и ми“, каже Марија Милановић, из Београда.

У овој авантури нема победника, на тесту су издржљивост и сналажење у природи и све који пређу стазу чека титула горштака и значка.

 Дивокоза је наш заштитни знак зато што је то једина животиња која живи у природи и са лакоћом и елеганцијом креће се свуда без обзира на тешке терене и временске услове у којима се налази“, истиче Марија Радојковић, директорка Highlander Србија.

Кроз брезове и борове шуме, час кишовито, час сунчано време, три дана током којих су прешли 60-ак км, 60-ак учесника из свих крајева Европе, откривали су неоткривено Златибора и Муртенице.

 

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи