Мејкерс Лаб мрежа стигла у Топлички округ

Иновативна учионица, 23. у мрежи Мејкерс Лаб у Србији отворена је у Средњој школи Житорађа познатој по бројним ученичким компанијама.

Средњој школи Житорађа домаћин је традиционалног сајма ученичког предузетништва, а њени ученици у овој области бележе запажене резултате на бројним такмичењима.

,,Ја сам представник прошлогодишње компаније екоелектрик – екомашинс. Ми смо направили екобицикл екоелектрик бајк који се никада не празни. Један овакав простор ће нам значити да правимо веће пројекте, да побољшамо еко електрик бајк”, каже Данијел Станковић, ученик четврте године.

,,Ово је јако велика инспирација за учење, простор је предиван, ми смо одушевљени јер је стварно прелепо”, утисак је Миње Станковић, ученице друге године.

Ово је мултидисциплинарни иновативни простор у коме ученици и наставници заједнички истражују, стварају и повезују се са широм заједницом у циљу да се заинтересовани за науку подстакну да шире инересовања и охрабре се за експериментисање.

,,Ученици ће већ од новембра месеца почети да раде у иновативном пројекту мејкерс баште у сарадњи са нордеус фондацијом. И управо ово је простор где ће они пратити сензоре који ће бити постављени у мејкерс башти која ће бити испред школе”, наводи Бобана Ђорђевић, наставница Средње школе Житорађа.

,,Мејкерс башта за нас представља ново искуство, ово је место где ћемо радити на предузетништву, пратити сензоре, договарати се око рада”, каже Маша Јовановић, ученица треће године.

Мејкерс башта у Средњој школи Житорађа биће отворена за месец дана као још један велики корак ове образовне установе да буде центар за промоцију знања, талента и креативности садашњих и будућих генерација.

 

 

 

 

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи