Читај ми!

Нови кратки програми на факултету у Јагодини

Факултет педагошких наука у Јагодини већ две године организује кратке студијске програме за занимања за која тренутно нема адекватне едукације, попут: дадиље, геронтолошког дружбеника, ментора за школско учење и енглески језик и руководиоца тима. Кратки програми су онлајн, у поподневним сатима, а предност је, како полазници истичу, добијање сертификата државне установе.

Иако још увек студент факултета педагошких наука у Јагодини Милош Вучић из Пожаревца завршио је и кратак програм студија за руководиоца тима.Тиме је каже стекао знање како да се оспособи за лидерство и креирање боље климе у свом окружењу.

„Посебно ми је значило да научим како функционише група и како мотивисати ученике за даље учењеи међусобну комуникацију. Одговарало ми је то што је настава одржавана он лине у поподневним часовима и што сам могао да организујем своје време и није реметило моје свакодневне обавезе", каже Милош Вучић, студент ФПН у Јагодини.

Упис кандидата за кратке програме студија је у току, а многи управо у он лине едукацији виде могућност да брже дођу до посла или сертификата за послове које већ обављају.

„Помоћи ће ми због посла јер родитељима који немају времена да посвете деци током учења, којима је потребна додатна помоћ и подршка за учење, родитељима ће бити то сигурно и биће осигурани да ће неко да им помогне ко има сертификат и ко је стручан", каже Милица Туфегџић, полазница програма ментора за школско учење.

Уз тромесечну теорију обезбеђена је и стручна пракса. На факултету Педагошких наука кажу да су кратким студијским програмима изашли у сусрет онима који су желели да се образују за све траженије послове, попут дадиље или ментора за енглески језик.

„Наша идеја је била да створимо прилику за незапослене људе. Наравно нама су долазили људи са завршеним факултетима са завршеним мастер студијама, прошле године смо имали прилику да нам полазник буде професорка са факултета, природно-математичког у Крагујевцу која је желела да једноставно овлада и практичним вештинама комуникације са својим студентима, тако да заиста имамо широк дијапазон али је битно да створимо услове за оне полазнике који имају само средњу школу да добију сертификат", наводи проф. др Биљана Стојановић, ФПН у Јагодини.

Све информације о упису и настави за четврти циклус кратких програма доступне су на сајту јагодинског факултета педагошких наука.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи