Читај ми!

Успех стонотенисерли из Алибунара - улазак у Суперлигу Србије

Село Николинци, у општини Алибунар, има мање од хиљаду становника, али веома успешан женски стонотениски клуб. Прошле године ушли су у Суперлигу, највиши ранг такмичења у земљи. 

Стонотенисерски клуб „Рапид" из Николинаца постоји од 1997. године. Има и мушку и женску екупу, али су девојке успешније. Сениорке се такмиче у Суперлиги, а имају и млађу селекцију, девојчице из основне школе, које играју у Другој лиги Србије. Теодора Миул игра са старијима, Лауром Кожохар и Анђелом Менгер.

“Привукло ме да играм због Анђеле Менгер, била ми је идол. Тренирали су и моји рођаци, па сам и ја почела”, објашњава Теодора Миул, стонотенисерка.

“Треба доста времена. То су тренинзи, рад, стрпљење, не може се преко ноћи постати добар играч, треба воља”, каже Лаура Кожохар, стонотенисерка.

“Кад сам дошла у Николинце прошле године играли смо прву лигу, били смо осмо на табели, па смо на крају завршили као први, као шампиони прве лиге и сад играмо Суперлигу”, објашњава Анђела Менгер, стонотенисерка.

Интересантно је да већина клубова у највишем рангу такмичења долази из Војводине, а Николинци имају стонотенисерску традицију и мештани воле тај спорт. За велики успех заслужан је и тренер Милан Агадишан.

“Поносан сам на ове моје девојке, јер су све из Николинаца и могу да кажем да је једини клуб у држави који игра Суперлигу Србије за жене са сопственим играчицама, јер их има пуно са стране, из Бугарске, Румуније, Мађарске”, каже Агадишан.  "Рапид" се пре 10-ак година већ такмичио у Суперлиги, али су испали после две године. Тренутне  су им амбиције да опстану, а до сада у јесењем делу првенства имају четири пораза и две победе.

четвртак, 22. фебруар 2024.
15° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво