Највеће кадровско освежење у историји крагујевачког здравства

Здравствене установе у Србији у прототеклих месец дана запослиле су више од 3.000 медицинара који су волонтирали, били на специјализацији или имали уговоре на одређено време. Тиме је обезбеђен довољан број људи за лечење пацијената од ковида 19 и кадровски подмлађен и ојачан цео систем.

Међу њима је и 245 здравствених радника у Крагујевцу, који су добили стално запослење.

Ивана, Бранко, Милош, Вељко и Јована, после вишегодишњег рада, добили су сталан посао у крагујевачком Клиничком центру. У најтежим тренуцима за наше здравство, раме уз раме са старијим колегама у ковид клиникама, водили су битку за сваког пацијента.

За Јована Антића то је једно ново искуство за здравствене раднике и нада се, да ћемо сви из овога да изађемо здрави.

"Драго ми је сто се наш рад и посвећеност на крају исплатила и добили смо посао на неодређено време", задовољна је Ивана Лешњак.

За Милоша Миловановића, хирургија је јако захтеван и одговоран посао. "Доста смо учили, радили и након три године, добили смо посао за стално", каже Миловановић.

Запошљавање 117 лекара и 128 медицинских техничара највеће је кадровско освежење у историји крагујевачког здравства. Тиме је, створена нова генерација младих лекара, обучених, да уз најсавременију опрему, пруже и најбољу здравствену помоћ пацијентима.

"Помак у броју запослених дошао је у правом тренутку и независно од актуелног стања апсолутно је нешто што је од великог значаја за ову установу", оцењује доц. др Татјана Лазаревић, директорка Ургентног центра "КЦ Крагујевац".

Директор тог Клиничког центра доц. др Предраг Саздановић истиче да је 520.000 амбулантних пацијената годишње, преко 44.000 хоспитализованих, преко 20.000 операција, и да се све у свему, негде око два милиона људи ту лечи.

Оснажени подмлатком у Клиничком центру најављују ширење сарадње са водећим именима светске ортопедије, Ургентним центром у Москви.

У плану је и реконструкција те здравствене установе, која отвара врата увођењу нових медицинских процедура.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи