Поново раде библиотека и музеј у Ужицу

Иако већина ужичких установа културе, међу њима и ужичка библиотека, није у потпуности прекидала рад, већ су се библиотекари бавили сређивањем богатог књижевног фонда, поновно отварање за читаоце многе је обрадовало. У библиотеку се сада ипак иде мало другачије.

За генерације ужичких књигољубаца одлазак у библиотеку је увек истински доживљај. Чак и сада, под посебним условима, повратак књигама су једва дочекали.

Читатељка Драгица Трнавац каже: "Баш је недостајала ових дана, поготову уз препоруке да време најбоље можемо прекратити уз добру књигу."

Нема примедбе на процедуру која је тренутно на снази у библиотеци, али сматра да би чланови унапред требало да се обавесте о њој како би олакшали и себи и запосленима. 

А процедура, осим заштитне маске и одстојања, подразумева да књиге пре доласка у библиотеку треба поручити.

"Сваког радног дана од 8.30 до 11.30 корисници могу да наруче жељене публикације телефоном или мејлом. Што се тиче запослених и корисника, негде се уходавамо, мало је другачији начин рада, али се сналазимо. Библиотекари ужичке библиотеке су јако искусни, тако да се сналазимо", каже Душица Мурић, директорка Народне библиотеке Ужице.

Већ на почетку рада највернији поштоваоци књиге већ су пожурили да врате старе или позајме нове књиге, али ће свакако проћи још времена док шест и по хиљада читалаца буде и непосредно могло да бира у разноврсном богатству од око 200.000 књига.

Осим библиотеке, уторком и петком, прописно опремљени заштитним маскама, Ужичани могу и до музеја да погледају обновљени легат Михаила Миловановића, првог академског сликара из ужичког краја, који је отворен непосредно пред епидемију па многи нису стигли да га погледају.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи