Математика и на распусту

Основци од 4. до 8. разреда који воле математику, иако је распуст, време проводе у учионицама ОШ "Николај Велимировић" у Шапцу. На зимском кампу који се организује дуже од деценије, заједно стичу нова знања и друже се.

За ученике петог разреда, математика је игра и велики изазов. Дељивост и прости бројеви, скупови, коцка и квадар саставни су део њиховог зимског распуста.

И они који долазе да науче нешто ново или да вежбају и обнављају научено слажу се да математика може да буде лака и забавна.

Поред ученика из шабачких школа, свакога дана, по четири школска часа, ту су и њихови гости из других градова.

Ања Станић је дошла из Београда у Шабац код другарице на распуст: "Дошле смо овде на камп зато што волимо математику, овде нам је лепо, употпуњавамо своје знање."

Испред табле поред које је некада одговарао, Бранко Радовић, ученик Математичке гимназије, сада знање преноси млађим генерацијама.

"Задатке тражимо да не буду само шаблонски него да захтевају што више размишљања, са што више ‘цака’ које ће они моћи касније да примене", објашњава предавач Бранко Радовић.

У школи, која је приликом спољашњег вредновања рада добила највишу оцену, математички камп организује се два пута годишње. Циљ је, како каже директорка школе Весна Живановић,
да се деци пружи могућност да квалитетно проведу време и стекну нова знања.

"Шабац се труди да буде центар знања и центар развоја науке, културе и образовања", наглашава Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца, "и то је оно чиме ћемо се бавити целе 2016. године."

Од септембра прошле године, ученици ОШ"Николај Велимировић" у Шабац донели су десет републичких награда, а оно што су научили на традиционалном кампу имаће прилику да покажу и примене и на редовној настави и на такмичењима.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи