Нова школа у пиротском селу Станичење

У пиротском селу Станичење свечано је отворен нов школски објекат. У питању је школа коју ће похађати ђаци од првог до осмог разреда из четири села, а радиће и једна предшколска група. Средства за изградњу обезбеђена су из процеса експропријације школске зграде у селу Црноклиште, који је затворен, због изградње Ауто-пута на Коридору 10.

Уместо у оронулој  и неусловној  згради, двадесетчетворо ђака школе у селу Станичење поред  Пирота , нову школску годину започели су у  тек изграђеном објекту и чистим и опремљеним  учионицама.

"Сјајна је, много боља од оне старе и много ми се свиђа. Лепше су клупе, више је ученика, а има и компјутера. Јако нам је драго што школа изгледа овако, што ће деца коначно бити у новој школи, јер били су заиста катастрофални услови", кажу ђаци.

Рад са децом која похађају различите разреде у једној учионици је захтеван посао, али и много  лакши и квалитетнији у савременим условима, кажу наставници.

"Деца су до сада имала прилике да уживају само у знању и учењу , а сада могу да уживају и у лепом и пријатном амбијенту", каже Драгана Јовичић, професор српског језика и књижевности.

"Заиста је милина радити у оваквој школи. Јако ме весели граја и бука која се чује и напољу и у учионицама. Ту је и нов намештај, видео бимови, лап топови", каже Сањица Стојановић, учитељица.

Након затварања школе у селу Црноклиште због изградње Ауто-пута на Коридору 10, наставу у  новом објекту у Станичењу похађаће ђаци из овог и три околна села.

"Веома сам срећна, јер је у последње време све мање деце , па се школе и не отварају. Тако да  могу само да пожелим пуно деце у будућности и да се што више школа отвори", каже Наташа Бранковић, директорка ОШ "Душан Радовић" у Пироту.

У локалној самоуправи Пирота истичу да се значајна средства издвајају за побољшање услова  рада и боравка деце у школама, па су поред ове у Станичењу, у протеклом периоду изграђени нови и реконструисани објекти у још неколико села - као и све школе у граду, а за ту намену ове  године у буџету је планирано 270 милиона динара.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи