Родитељи обновили учионицу

Да би својој деци приуштили што лепши полазак у школу родитељи трећег један одељења на мађарском језику у Основној школи "Моша Пијаде" у Дебељачи заједно су са њиховим наставником одлучили да потуно обнове и улепшају учионицу.

Наставник Антал Ференц је преко распуста школски дневник заменио бушилицом и чекићем, јер је желео да помогне родитељима који су се договорили да сами улепшају боравак својој деци у школи. Они су и прикупили новац за све радове.

"Трудимо се све да наичимо. Кад имамо овакве родитеље није тешко да узмем бушилицу, шрафцигер и све што треба, јер све је то за добро наше деце", каже Антал Ференц, професор разредне наставе на мађарском језику.

Учионица је окречена, радијатори су префарбани, улепшани су зидови, а направљен је и пано за дечије радове.

"Деца овде проводе више од пола дана и зато смо одлучили да им улепшамо овај простор. Желимо да им учионица буде чиста и лепа и да се радују када крећу у школу",  каже један од родитеља Моника Солноки.

Ово није први пут да се родитељи у овој школи на овакав начин организују.

"И пошле године смо обновили кабинет за хемију и физику. Тамо сам професор,а сад сам овде као родитељ да помогнем да се среди и ова учионица", каже наставница Ева Ђери-Лукач.

Општина Ковачица је издвојила око 12 милиона динара за одржавање седам основних и једне средње школе.

"Сређени су сви тоалети, столарија. Трудимо се да нам ђаци бораве у топлим учионицама и да имају адекватне услове за рад.Поред тога општина је издвојила и средства за текуће трошкове и за поправке и одржавање,али и за замену дотрајалих клупа и столица и других наставних учила", каже Јармила Ћендић, задужена за друштвене делатности у општини Ковачица.

У Основној школи "Моша Пијаде" немају проблема са вишком запослених, већ је стално отворен конкурс за пријем настваника на мађарском језику и наставника математике.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи