Mодна ревија једне пензионерке

Одлазак у пензију представља велику промену у животу. За разлику од многих, крушевљанка Нада Пејчић нема проблема са вишком слободног времена. Већ читаву деценију потпуно је посвећена хобију који је постао много више од тога и што је најважније чини срећном и задовољном.

Породица, троје деце, успешна каријера економисте на руководећим местима у сектору извоза и увоза у крушевачкој Мерими подразумевали су један динамичан живот.

Када је стигла заслужена пензија, све обавезе су у тренутку престале. Ћерке су засновале породице и отишле у Америку, син завршио Музичку академију и остао у Крагујевцу.

"Да будем искрена плашила сам се како ћу да издржим без тако високог темпа који је трајао пуних  39 година. Секретарица ми је на одласку рекла да имам 139 зарађених дана које нисам искористила. Мој проблем је био у томе што сам  радохолик. Тада сам помислила - а шта сад? Док сам радила сваког понедељка ми је требао нови костим па сам шила преко викенда. И тако сам дошла на идеју да научим да везем", каже Нада Пејчић.

Хоби је у међувремену постао посао коме се потпуно посветила. Пуних 13 година Нада израђује и креира одевне и декоративне предмете са етно мотивима. Своју енергију и предузимљивост успела је да пренесе и на пријатељице.

"Жао ми је што се нисмо раније упознале. Јер је успела да на мене пренесе толико позитивне енергије и ово животно доба учини прелепим. Нада навезе, ја урадим чипку и хаљина је готова.
Стижемо и да засадимо башту па се такмичимо чија је лепша и боља", каже Каја Томић.

Сваком послу Нада је посвећена потпуно. И данас са истим ентузијазмом по десет и више сати дневно шије и везе.

"То вам је као читање најлепших романа, класика,  кад сте заљубљени у романе. Заиста сам задовољна и мој рад ме чини срећном. Са гомилом проблема ја прођем насмејана и није ми тешко", каже Нада Пејчић.

Награде су  са бројних изложби у земљи и свету, само су сатисфакција за оно што ради. Ипак највеће и најдраже признање добила је од својих крушевљана на првој самосталној модној ревији која је била и те како успешна, као између остолог и сама креаторка.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи