Изложба матурских радова

У ужичкој Градској галерији и десета генерација Уметничке школе, изложила је своје матурске радове, показавши свој таленат, креативност и уметничку вештину коју су стицали током школовања.

Слике, иконе, скулптуре, плакате, сценске костиме, предмете од текстила и уметницке керамике, у које су сажели свој таленат и овладане ликовне вестине,  изложило је тридесеторо матураната, којима су овом приликом уручене дипломе, а најбољима и вредне награде.

"На једној припремној настави сам одлучила да упишем керамику, јер сам се једноставно заљубила у тај смер, и онда је почела та мала авантура од прве године до четврте и заиста је било невероватно", каже Анђелина Урошевић, керамички дизајн.

"Мислим да вечерас нико од нас не може да покаже све знање кроз четири године, него само делић тога", каже Марко Вераја, керамички дизајн.

"Професори сви хоће да помогну и то много значи, стварно, и ако хоћеш да наставиш и ако нећеш. Значи да неко буде уз тебе, јер не желе само да ти да лошу оцену, него желе да те стварно науче неким животним стварима. Њихови радови најбоље казују, додају професори, како је задивљујући тај њихов  ликовни пут од талентованих петнаестогодишњака до матураната", каже Бојана Павловић, конзерватор културних добара.

"Ради се о томе да је ово само средња школа, а ту има озбиљних уметника и радова којих се не би постидели да стоје и на много озбиљнијим изложбама", каже Млађо Јевђовић, професор Уметничке школе, Ужице.

"Свака генерација је некако особена. Ова генерација је била радна, трпељива, упорна и даровита, наравно", каже Обрадин Јешић, директор Уметничке школе, Ужице.

Стога и не чуди што ће већина матуранта, и поред пролазности и са Уметничком школом на све факултете, наставити школовање на Факултетима примењених уметности.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару