Читај ми!

Путовање возом за растанак с учитељем

За дан када се ученици четвртог разреда растају од учитељица или учитеља, многи родитељи организују различите прославе у играоницама, па чак и у ресторанима. Ученици четвртог четири нишке Основне школе "Свети Сава" са својим учитељем путовали су возом од Ниша до Пирота.

Неуобичајена слика на нишкој железничкој станици. Помешана осећања, туга због растанка са најдражим учитељем, али и узбуђење пред необичан излет и за многе прво путовање возом.

"Мислила сам да је тотално другачије, баш је леп воз. Чак је и лепши него што сам га замишљао гледао сам на интернету и потпуно је другачије изгледаоали сад боље изгледа него што сам видео. Јована је питала како се управља и сазнале смо да воз најбрже може да иде 100 на сат", кажу ученици.

Свака генерација је специфична по нечему, то што већина ове деце није путовала возом њихов учитељ је искористио на најбољи могући начин.

Генерација рођена 2004./2005. године осма је коју на пут зрелости изводи учитељ Станиша Костадиновић.

"Разликују се генерације, разликују се и услови у којима су те прве генерације живеле и радиле, али кажем остаје увек иста прича да су емоције исте", каже Станиша Костадиновић, учитељ.

Ипак, успомене остају па ће и ови дечаци и девојчице прве школске дане памтити по много чему.

"По овом излету до Пирота, и под ругим стварима на пример по најбољем учитељу по томе шта сам научио од првог до четвртог разреда је тешко зато што се растајемо од учитеља", кажу ученици.

Сигуран је учитељ да ће са својим ученицима остати у контакту, јер га, каже, многи бивши стално посећују. Ово одељење 4/4 памтиће га, каже, макар по овом излету.

Генерација рођена 2004/2005. године, осма је коју на пут зрелости изводи учитељ Станиша Костадиновић.

Ипак, успомене остају, па ће и ови дечаци и девојчице прве школске дане памтити по много чему.

Сигуран је учитељ да ће се са њима и даље виђати, јер га многи бивши ђаци и даље посећују. Одељење четвртог четири памтиће га, сигурно, по овом излету.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару