Босилеград остаје без бензинске пумпе?

Решењем основног суда у Сурдулици наложено је исељење једине бензинске станице у Босилеграду и предаја објекта повериоцу. Предузеће Југтурист д.о.о. купило је ту зграду на лицитацији, а у локалној самоуправи кажу да земљиште припада општини.

Ванредна седница Скупштине општине Босилеград одржана је на отвореном, преко пута бензинске станице. Прва тачка дневног реда, закључак о укидању принудне мере затварања пумпе, одмах је усвојена.

Пумпа је почела да ради пре 40 година, на самом је улазу у Босилеград. Тада је општина уступила земљиште предузећу Аутотранспорт. Предузеће је приватизовано, а власници су се мењали.

"Од Ине прелази после рата у Беопетрол, имовина без кућице. Од Беопетрола држава продаје Лукоилу. Ја као посланик преговарам и то добијамо као донацију, тако да смо ми правни следбеници, газде те донације", каже Владимир Захаријев, председник Општине Босилеград.

Предузеће Југтурист купило је прошле године на лицитацији зграду у оквиру бензиске станице.

"Купио сам на лицитацији од стране суда, добио сам и лист непокретности, ја сам власник 1/1", каже Стефан Костов, власник предузећа Југтурист.

Покушано је принудно исељење, али није реализовано јер су мештани, радници јавних предузећа тражили да се пумпа не затвара.

"Не можемо да функционишемо без горива. Нема потребе да се одузима било шта. Ми смо мала општина, мала средина", кажу грађани.

То је једина пумпа у општини Босилеград. Постоји још једна приватна, која је недавно, привремено била затворена.

"Сваки други, трећи дан потребно ми је да сипам гориво. Сад ћу можда морати 60, 70 километара до Сурдулице или Владичиног Хана до најближе пумпе", каже Дејан Јоцић, радник Републичког геодетског завода.

"Ко има ауто, мора да користи гориво. Зна се да је потреба, за обављање послова, а не за луксуз", каже Раде Илијев, из Босилеграда.

У локалној самоуправи кажу да би затварањем једине пумпе био угрожен рад јавних институција и снабдевање грађана. Сматрају да, с обзиром на то да нису отклоњене последице обилних падавина, принудна мера не треба да се реализује.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару