Нови део болнице дочекао прве пацијенте

Већ првог радног дана, чекаонице и двадесет нових амбуланти у пожаревачкој болници пуне су пацијената чија су очекивања након 16 година од почетка градње нове болнице, коначно испуњена.

Сви пацијенти се слажу да је чисто, лепо и уредно. Верују да ће ово донети мање редове, мање чекања и бољу услугу.

Већи елан добило је и медицинско особље који ће сада у нових 2.200 квадрата имати квалитетније услове за рад.

Др Бојан Радовановић сматра да су нове радне просторије велико освежење за његову тридесетпетогодишњу каријеру. "Први пут у овако стварно новим условима и леп је осећај."

"Свиђа нам се што је ново, али нам треба времена да се организујемо и да се навикнемо на нови простор", каже Др Соња Џаковић из пријемно-ургентне службе.

У новом поликлиничком делу смештене су хирургија, гинекологија и акушерство, амбуланта анестезије и пријемно-ургентна служба са свим амбулантама.

Некада је за пријем пацијената их кола хитне помоћи у пријемно-ургентну службу било неопходно неколико минута. Сада, са новом зградом, довољно је десетак секунди, што може пацијентима и живот да спаси.

Нови део болнице унапредиће и услуге у старој згради, па ће кардиолошки болесници који су се до сада пели на први спрат, добити приступачније амбуланте и боље услове у чекаоници.

Др Срећко Босић сматра да су се досадашњи услови у кардиолошким амбулантама одражавали на слику о болници и на стање пацијената за време прегледа и чекања. "Сада ћемо да добијемо комотан простор, велике амбуланте. Тако ће интерна медицина код нас да буде потпуна, са са свим стандардима које заслужује."

Сређивање и опремање новог дела пожаревацчке болнице финансирано је из ИПА фондова Европске уније са 1.200.000 евра и буџета града Пожаревца са 65 милиона динара.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару