Златни рукометаши

Омладински рукометни Клуб "Мачва" из Богатића, првак је Друге рукометне лиге - Центар, али и једини и први прволигашки клуб у општини. Ревијалном утакмицом и уз ватеромет, у Богатићу је прослављена шампионска титула.

Први златни пехар за клуб, а највећи спортски успех у општини. Од 19 одиграних утакмица, рукометаши Мачве из Богатића од противника су били бољи у 16 мечева.

"Није лако бити први у кликерима, а камоли у неком озбиљнијем такмичењу. Трдули смо се ствару, били смо најорганизованија екипа", каже Мирко Лукић, капитен ОРК Мачва.

"Значи нам пуно, било је доста тешко, задње три четири године смо велики напор уложили сви", каже Павле Антонијевић.

Поред играча, шампионској титули обрадовали су се и мештани. Верују да ће њихови рукометаши већ у следећој сезони  бити најбољи и у Првој лиги.

"Они представљају Богатић, представљају ово место, представљу општину,  и поносни смо на њих", каже Милош Мијатовић из Богатића.

"Свака част момцима, поносни смо на њих", каже Милан Радовановић из Богатића.

У историји клуба, али и општине, до сада ниједна спортска екипа није играла у Првој лиги. Успех им је кажу подстицај да више тренирају, и буду још бољи.

"Ово пуно значи зато што ми сад имамо десетак дечака младих до 12 година, до осмог разреда, са којима радимо, и од којих очекујемо да за три четири године буду окосница, а очекујемо сад још већи број после оваквог резултата", каже Мирољуб Станић, председник клуба ОРК Мачва.

"Заиста сјајан успех, највећи успех у историји омладинског клуба, хвала момцима и стручном штабу, општина је била ту да помогне у границама својих могућности. Определили смо 60 милиона динара, 10 одсто нашег буџета годишњег, да би спортска хала била завршена, како би рукометаши, али и други спортисти имали адекватне услове за тренирање и такмичење", каже Ненад Бесеровац, председник општине Богатић.

Ако се испуни обећање надлежних, и до краја године буде завршена изградња спортске хале у Богатићу, златни рукометаши тврде да ће бити још шампионских ватромета.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару