Отворен нови вртић у Прокупљу

У Прокупљу је отворен нови објекат Предшколске установе "Невен" у коме ће бити смештено 120 малишана, а на који су житељи једног од највећих прокупачких насеља чекали скоро пет година.

И док су родитељи са нестрпљењем очекивали дан, када ће бити отворено, деца су желећи да расту као у машти, новом обданишту дала име "Бајка".

"Свиђа ми се што има велике просторије, што можемо да се играмо, има пуно играчака", каже Михајло.

"Све похвале за објекат, велики је, ново је, све је по најновијим стандардима", каже Ивана Митровић.

"Сада су групе растерећене, можемо боље да радимо, можемо да будемо доста креативније", каже Симона Ерчевић, васпитачица.

Нови вртић ће радити у склопу Предшколске установе Невен, која је основана пре више од пола века и данас брине за око хиљаду прокупачких малишана.

На отварање вртића "Бајка", житељи једног од највећих прокупачких насеља, чекали су скоро пет година. Овде ће бити смештено 120 малишана, који су до сада били распоређени или чекали место у једном од постојећа три објекта.

"Много је деце било јер смо гледали да изађемо у сусрет свим родитељима, да упишу децу, да би смо ми могли, да њима омогућимо да оду на посао и да им деца буду на безбедном месту а да не чекају", каже директорка ПУ Невен Гордана Цветковић.

"И осталим објектима који су грађени после 1960. године треба реконструкција и ми ћемо у наредном периоду учинити све да обезбедимо финансијска средства да и те објекте обновимо", каже председник општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Осамдесет милиона динара за изградњу новог вртића, који има око девет стотина квадрата савремено опремљеног простора, издвојили су ресорно министарство и Општина Прокупље.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару