"Певци" премијерно у Врању

У Дому војске у Врању премијерно је одиграна представа "Певци", по недовршеном делу књижевника Боре Станковића. Драматизацију дела потписује глумац позоришта "Бора Станковић" Драган Живковић, а већину улога играју полазници глумачке радионице.

У недовршеном делу "Певци" Бора Станковић описује своје родитеље. Оца Стојана, који је био обућар, али је и лепо певао, па су га прозвали "Певац".

Мајку Софку, дух старог времена. Млади глумци кажу да оживети старо, еснафско Врање није било лако, али да им је било и задовољство и велики изазов.

"Тумачим лик који је доста старији од мене, један лик који има доста различит однос са свим људима око себе, али сад при крају било је веома интересантно, мени пријатно, осећам се супер", каже Стефан Миленковић, глумац.

"Неки људи су први пут на сцени, али смо се толико добро уклопили, толико добро заједно функционишемо да сам заиста презадовољна како је све испало на крају и оно што могу да кажем је да сам срећна што нам је пружена прилика да играмо Бору јер је заиста тежак и изискује искуство, а и пружа много", каже Кристина Јовановић, глумица.

На сцени је 25 глумаца, већина су полазници или свршени студенти Глумачке радионице врањског позоришта. Представу су припремали два месеца на више локација.

"Било је узбудљиво и занимљиво, али дисциплину нам је редитељ довео до тог нивоа да се не дешавају грешке, да будемо максимално организовани и увежбани", каже Далибор Бранковић, глумац.

"У немогућим условима радити, пробати у учионицама, на сцени Омладинског културног центра, где иначе играмо дечје представе, али борили смо се и изборили на све могуће начине, не само са комадом и текстом, него са свим тим", каже Драган Живковић, глумац и редитељ.

Ово је пета представа омладинске сцене позоришта "Бора Станковић" коју реализују уз помоћ старијих глумаца. Представу је финансијски подржао град Врање.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару