Мала олимпијада

У оквиру пројекта "Расти здраво", који се већ неколико године спроводи у шабачким основним школама, у спортској хали "Зорка" одржана је Мала олимпијада на којој се такмичило више од 600 ученика од првог до трећег разреда.

На малој олимпијади, велики изазови за најмлађе шабачке основце. Забавни полигон дуг 40 метара, са шест задатака, прваци су успешно савладали.

"Најтеже ми је било то што носим лопту, пошто ми је била тешка, уморила сам се. Радила сам колут напред, трчала на дасци, провлачила се. Мени је било забавно, и трчао сам са својим другарима, трчали смо и носили смо тешку лопту", кажу прваци.

Полигон спретности и свестраности, само за ученике другог и трећег разреда. Брзина и воља за победом, иста је код свих.

"Најзанимљивије ми је кад радимо колут и прескачемо струњачу, очекујем да добијем златну медаљу. Нисам се уморила, било је лако. Вежбали смо много, припремали смо се. Била сам брза, надам се да сам била најбоља", кажу ученици другог и трећег разреда.

Више од 1300 шабачких основаца два пута седмично бесплатно вежбају у оквиру пројекта "Расти здраво", који се у градским и сеоским школама спроводи већ шест година.

"Шабац је познат као град спорта, много ми је драго да у овом тренутку дворану, у којој смо правили велике резутате као Металопластика раније, видимо пуну", каже Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шабац.

"Из године у годину, овај пројекат се шири, више гадова учествује, то је оно чему тежимо, више деце да учествује у оваквом стилу живота, и у оваквом одрастању", каже Урош Савић, стручни сарадник спортског Савеза Србије.

У оквиру пројекта, преко Националне службе за запошљавање, посао је добило 16 професора физичке културе.

"Обострано задовољство и значај, деца се друже, правилно се развијају, моторички се образују, ми опет имамо посао, учимо да радимо са децом, све је то једно велико искуство", каже Иван Мишић, наставник физичке културе.

Мала олимпијада у Шапцу, за најбоље, пут је на републичко такмичење у Новом Саду.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару