Не ради ниједан објекат предузећа "Врање"

Након затварања хотела "Железничар" у Врањској Бањи и Угоститељско предузеће Врање је затворило своје објекте, Хотел у центру града, Мотел поред ауто-пута и остале ресторане у Врању и Врањској Бањи. Проблем је што предузеће нема решен статус и већ дуже је рачун у блокади.

Затворена су врата Хотела, на њима стоји обавештење да је објекат у припреми. Одлуку о затварању предузећа донело је руководство због отежаног пословања.

Екипа РТС-а ступила је у контакт са управником Хотела Светом Михајловићем. Он је за РТС рекао да ово предузеће не може да ради, јер нема решен статус и већ дуже време је у блокади.

Од новембра прошле године Хотел је 100 одсто у власништву државе. Рачун им је у блокади од јуна 2014.

"Република мора да пресече са тим шта хоће да ли ће нешто бити продато или неће. Град нормално да ће потраживати своје обавезе", каже Зоран Антић, градоначелник Врања.

Не ради ни Мотел поред ауто пута, као ни остали ресторани овог угоститељског предузећа. У свим објектима запослено је 60 радника, они су сада на плаћеном одсуству, а повремено неко од њих обилази објекте.

"Обавестићемо МУП, обавестићемо надлежне да ипак појачају своје контроле, да виде шта може да се тамо уради да се та имовина не разграби", каже Драган Михајловић.

Туристичка сезона је у току. Планирано је богато културно лето и најављен велики број гостију и туриста, а капацитети у приватним хостелима и преноћиштима су мали.

"Развој туризма неће стајати због једног оваквог догађаја, али свакако биће отежано на један нормалан начин извршити прихват свих туриста који дођу у Врање", каже Томислав Стојановић, директор Туристичке организације у Врању.

Град је децембра прошле године упутио писмо о намерама Влади Републике Србије о преузимању угоститељског предузећа. Одговор нису добили.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару