Сарадња краљевачког и крагујевачког позоришта

Иако су удаљени свега 50 километара, први пут су професионална позоришта из Краљева и Крагујевца премијерно извела један комад настао у копродукцији. У питању је представа чија је премијера била у Краљеву, али ће се неизменично играти на сценама у оба града.

Глумци краљевачког позоришта и Књажевског српског театра из Крагујевца премијерно су извели комад "Пиџама за шесторо" једног од најизвођенијих писаца водвиља, француског комедиографа Марка Камелотија. Представу је режирао редитељ из Београда Ненад Гвозденовић.

Чудно је само то да је у 66 година дугој традицији, позориште из Краљева први пут урадило једну копродукцију са колегама из суседног Крагујевца.

"Ја сам одушевљена колегама Николом и Милошем који су заиста дивни, односно, мислим да одавно нису бољи људи, глумци, одлични глумци са искуством, а притом и млади глумци ушли у ово позориште", каже Биљана Константиновић, глумица из Краљева.

"Наш осећај је да смо заиста уживали и да смо се радовали овом пројекту и овом комаду. Ово је једна комедија која ће, надам се, дуго бити на репертоару и краљевачког и крагујевачког позоришта", каже Милош Крстовић, глумац из Крагујевца.

Иначе "Пиџама за шесторо" је комедија о брачним и ванбрачним везама и могућим заплетима. Публика је лепо прихватила овај комад на чијој су драматуршкој адаптацији заједно радили Горана Баланчевић и редитељ Ненад Гвозденовић. Ово је иначе 229 премијера у Краљевачком позориштву.

"Добро је умрежавати се у данашње време када имамо ситуацију да су позоришни буџети све мањи и ансамбли осакаћени забранама запошљавања. Напросто неки нови људи долазе на ову сцену и ми одлазимо на крагујевачку. Једни другима ћемо позоришне сцене учинити богатијим и разноврснијим", каже директор Краљевачког позоришта Миодраг Динуловић.

Премијера ће бити и у Крагујевцу. Потом следи реприза у Краљеву. Оба ансамбла очекују да ће се  "Пиџама за шесторо" дуго играти на сцени или изводити на театарским фестивалима.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару