Дом ученика у Прокупљу најлепше уређен у Србији

Дом ученика у Прокупљу проглашен је за најлепше уређен у Србији. Овде бораве средњошколци из многих градова јужне Србије, који похађају Медицинску школу у Прокупљу. Поред лепо уређене баште, где се деца друже и уче, Дом је недавно добио и уређене спортске терене за рекреацију.

У прокупачком Дому ученика смештено је 150 ђака из Југоисточне Србије који овде похађају средњу школу. Валентина и Мила, ученице Медицинске школе, долазе из Пирота и Брестовца и овде су се упознале.

"Овде сам већ трећу годину и могу да вам кажем да сам стварно задовољна домом и уопште друштвом и дружењем и да могу и дуже би остала овде", каже Валентина Гогић, Пирот.

"Дружење и ваннаставне активности у дому су ми пружили задовољство, једноставно осећала сам се као код куће, не можете да осетите потребу за кућом уопште", каже Мила Филиповић, Брестовац.

Лепо уређен парк, место је где ученици радо проводе слободно време и заједно са васпитачима праве планове за учење и ваннаставне активности.

"Основни задатак је да њима помогнемо у учењу, да постигну што боље резултате у школи, а поред учења имамо времена и за слободне активности, то је нешто што организујемо радом у секцијама", каже Милан Лазовић, васпитач.

"Ове године смо имали домијаду у Лесковцу. Имали смо све активности, а то је фолклор , глума, плес, етно музика. Ја сам освојио прво место као најбољи глумац на домијади", каже Никола Стојковић, Сурдулица.

У адаптацију дома последњих година уложено је више од 120 милиона динара да би ученицима били пружени најсавременији услови за боравак и учење.

"Урађена су два нова спрата, капацитет смо повећали за 80 нових ученика. Затим реновирана је комплетно стара зграда, цео инвентар у дому је замењен новим, прошле године смо урадили најмодернију кухињу са 200 места", каже директор Дома ученика Миодраг Миловановић.

Поред станара дома у ресторану се храни и 120 студената Високе пољопривредне школе којима ће на располагању бити и нови спортски терени који су део домског комплекса.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару