Нишка излетиша после првомајских празника

После првомајских празника нишка излетишта и ове године остала су у смећу. Задужени за одржавање излетишта, који током викенда и данас чисте зелене површине и сакупљају отпад, кажу да је претходних година ситуација била чак и лошија.

Лепо време и традиција роштиљања за 1. мај напунили су нишка излетишта и ове године. А првог радног дана после празника Зоран Вујичић је, као и обично, изашао у парк Бубањ на трчање. Мир и ужитак који иначе налази у природи, овога пута је изостао.

"Ово данас што видим - немам коментар, нема шта да се каже - овде се пали дрво, тамо се баца смеће, споменици се шарају, ван памети", каже Зоран Вујичић.

Још прошле недеље ове клупе биле су читаве, ово дрво здраво, а природа чиста. И заправо, парк Бубањ био је лепо место за шетњу и излет. Управо излетници који су највише и уживали у овој природи одговорни су за овакву данашњу слику Бубња.

И док неодоговорни очекују да неко стално чисти за њима, има штете која се из скромних општинских буџета теже поправља.

"Градска општина Палилула је са европским фондовима преко ИПА програма уложила овде 300. 000 евра, а видимо на шта то личи. Оно што тражили је само да се то не уништава", каже Бобан Џунић, пред ГО Палилула.

Из Јавно-комуналног предузећа Горица, које брине о парковима, екипе пристижу првог радног дана, док у Медијани кажу да су излетишта о којима они брину одмах очишћена, али да ће посао морати да се понови, јер је излетника било и током викенда.

"Екипе су у суботу покупиле отпад, па су излетишта Поткапине у Јелашничкој клисури, Каменички вис И излетиште око врежинског базена у задовољавајућем стању. Прикупљено је око 20 кубика отпада", каже директор ЈКП Медијана Братислав Вучковић.

Казне за бацање смећа ван канти и контејнера су између пет и50 хиљада динара. Наравно, уколико вас комунални инспектори затекну на делу.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару