Смањен број незапослених у Пироту

Број незапослених у Пироту, према евиденцији Националне службе запошљавања, први пут у овој деценији, мањи је од седам хиљада. Иако ови подаци охрабрују, незапослени кажу да је и даље јако тешко пронаћи посао.

Дипломирани економиста из Пирота Нела Костић Миленковић, после упорне портаге за послом предала је своју биографију на сајму запошљавања одржаном прошле јесени. Каже да је била веома изненађена када је после неколико месеци добила позив послодаваца.

"На основу сајма сам позвана и у сарадњи са Заводом за запошљавање, већ месец дана сам у сталном рандом односу", каже Нела Костић Миленковић, дипломирани економиста.

Нела је једна од 900 незапослених, који су за протеклих годину дана добили посао у Пироту. Иако је број незапослених смањен, а на недавно одржаном сајму запошљавања понуђено још 330 нових радних места, незапослени  кажу да се и даље веома тешко долази до посла.

"Ја годинама покушавам било шта да радим, и као чистачица, али никако нема посла, а тешко се живи са једном платом. Посао није битан, битно је да се нешто ради, али већ пет, шест година сам без посла. Тешка је ситуација, али надам се. Ове манифестације баш томе служе", кажу грађани.

Приоритет  у запошљавању, ове године, како истичу у Националној служби, имаће млади.

"Ми смо посебан фокус ставили на младе. Ове године ће преко пет хиљада младих људи бити укључено у мере стручне праксе и стицање практичних знања, зато што је препознато да млади људи немају током школовања довољно праксе", каже Драган Сикимић, заменик директора НСЗ.

Сузбијање рада на црно и примена активних мера запошљавања, сматрају у Националној служби, допринеће даљем смањену броја незапослених у Србији.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи