"Породичне приче" у Дому војске у Врању

Омладинска сцена позоришта "Бора Станковић" припремила је и приказала "Породичне приче" у Дому војске у Врању. Представа је рађена по тексту Биљане Србљановић, у режији деветнаестогодишње Николије Здравковић.

Млади глумци на сцени причају "Породичне приче". О стварности, данашњој породици, насилној, патриотској, луцидној. Јунаци овог комада су деца, која старе, подмлађују се, мењају пол, постају пси.

"Врло занимљива улога из разлога што ту можемо да видимо све типове родитеља, односно све типове оца. Од брижног, љутитог, нервозног... Трудио сам се да и из својих искустава из породице црпим инспирацију, али и из других примера", каже Лазар Тасић, глумац.

Представа је жанровски разнолика. Смењују се драматични, комични, тешки, емотивни моменти. Прво редитељско искуство Николији Здравковић, која је у Глумачкој радионици више од четири године.

"Ми врло јасно желимо да укажемо на проблеме који нам се дешавају, не само ван нас, него и ту где нам је најважније и најпотребније, у нашој породици. Породица је оно што нас дефинише пре или касније, а ту највећи проблеми и настају", каже Николија Здравковић, глумица и редитељка.

Млади глумци сами су одабрали текст, више од три месеца припремали представу, помогли су им и старије колеге, ментори.

"Погледао сам две пробе, они су сами радили на целој представи. Наше је било да предложимо и да контролишемо на крају, ако техничи нешто фали да им сугеришемо. А цела прича и поставка је њихова", каже Бојан Јовановић, глумац позоришта "Бора Станковић" у Врању.

Омладинска сцена у Врању постоји од 2012. године, до сада је припремила три представе, уз помоћ глумаца из позоришта "Бора Станковић".

rts.vranje@rts.rs
+381 17 242 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи