Читај ми!

Држава помаже у санацији клизишта

После емитовања прилога у нашој емисији о клизиштима у Ваљеву, за чију санацију нема новца у градском буџету, тај град посетио је министар Велимир Илић и обећао државну помоћ за санацију. Министар Илић похвалио је локалну власт што има спремне пројекте како би радови брзо могли да почну.

Велико клизиште у ваљевском предграђу Сува чесма прво ће бити санирано чим временске прилике буду повољне. То је потврдио у обиласку терена Велимир Илић, министар без портфеља задужен за ванредне ситуације.

Ово клизиште урушило је једну и угрожава још осам кућа.

"Пре спавања прво дођем ту, видим какво је стање, онад ујутру кад устанем, опет ту, пре умивања", каже Драган Маринковић.

"Шта ћемо, ту смо?! Ево, министар је дошао, дао нам је неку наду да ће то бити урађено", каже Дејан Мијаиловић.

Према пројекту који је урађен, за санацију клизишта на Сувој чесми потребно је 22, 5 милиона динара.

"Желим да радови што пре почну, а да један од кључних послова, који ће се покренути, буде у Ваљеву, зато што је већ све спремно за извођење", каже Велимир Илић, министар без портфеља у Влади Србије.

У Ваљеву и околини има око 60 већих клизишта за чију санацију Град нема новца. До сада су урађена 22 пројекта. У градској Дирекцији за изградњу суочавају се са још једним проблемом.

"Велики је притисак грађана због кућа. То мора држава да реши. У двориштима, на њиховим приватним путевима, као Дирекција не смемо да уђемо у те послове по закону. Мора се и то решити да се процени да ли је клизиште мање вредно од куће коју бранимо или више. Све папире ћемо доставити Влади Србије, а на њој је да системски одлучи шта са тим клизиштима", каже
директор Дирекције за изградњу Ваљева Драган Јеремић.

С обзиром на обим штете од клизишта, санација ће морати да се ради сукцесивно, изјавио је министар Велимир Илић. За почетак у Ваљеву санираће се бар три велика клизишта.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 236 255

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи