Читај ми!

Маестро на хармоници из Новог Пазара

Дино Суљковић из Новог Пазара најбољи је студент Факултета уметности у Нишу у хармоници, међутим како би наставио школовање у иностранству, потребна му је финансијска помоћ.

Новопазарац Дино Суљковић, студент четврте године уметности у Нишу има 21 годину и више од 20 награда на међународним такмичењима у хармоници.

 "Поносна сам на свог сина, на његов таленат и на све његове успехе на светским такмичењима и код нас. Пошто сад завршава основне студије у Нишу и има намеру да упише мастер студије у Немачкој обизиром на ситуацију финансијску знак питања да ли може отићи у Немачку уколико се добије неку помоћ са стране" каже Павлинка Суљковић, мајка.

Током студија Дино Суљковић је имао Републичку стипендију, а прошле године  од Града Новог Пазара добио је једнократну новчану помоћ у износу од 30.000 динара. Као најбољи студент Дино Суљковић ће за мастер студије у Немачкој добити и подршку свог Факултета у Нишу.

"Постоји план да Дино своје постипломске студије настави у Немачкој у класи познатог професора
Стефана Хустовића, који иначе на своје студије прима само најбоље и оне пробране студенте. Дино има огромну подршку декана и професора Факултета у Нишу", каже Милијан Бјелетић, професор.

Иако са зебњом ишчекује исход уписа на мастер студије Дино Суљковић истиче да на свом путу успеха никада није био сам.

"Најбитнија ствар коју бих желео да истакнем је да сам ја увек уз себе имао невероватне људе поцевши од свог провесора преко мојих колега. Ето малопре сте разговарали са мојим родитељима њихов утицај је немерљив. У сваком случају хвала свим добрим људима, хвала факултету уметности у Нишу комплетно, јер се свакодневно труде да од нас направе добре људе", каже Дино.

Жеља му је да добије могућност да настави школовање у иностранству како би и даље могао да представља у шсветлу свој град Нови Пазар и своју државу Србију.

rts.novipazar@rts.rs
+381 20 317 837

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи