Читај ми!

Злато и сребро за ветерана

На само 500 метара од хале у којој ће се играти тенис, на стадиону крај Ибра, свакодневно по два сата, тренира атлетичар Драган Нешовић. Пре три дана, вратио се из Истанбула са златном и сребрном медаљом, а сада се припрема за Куп Србије и Балканијаду.

Први трка у дворани и златна медаља. За краљевчанина Драгана Нешовића више је од првог места. Четири стотине метара истрчао је за 54 секунде и 90 стотинки, довољно да буде најбољи од шесторице у категорији млађих ветерана.

"Када сам кретао одавде, циљ ми је био да освојим злато, тако да сам и успео", каже Драган Нешовић и додаје још да је радио веома напорно са тренером читаве зиме и да, без обзира на велики број до сада освојених медаља, ово злато му је посебно, јер  га је прижељкивао и освојио.

Подршка пријатеља са друштвених мреза, била је ветар у леђа, да  другог дана такмичења у трци на 800 метара освоји сребрну медаљу. Овај тридесетосмогодишњи краљевчанин, атлетику тренира од своје дванаесте године.

"Сваке године кажем да је ове године доста, али посто сам у снази, имам и воље и снаге и док ме служе наставићу да трчим", додаје Драган нешовић,  освајач златне и сребрне медаље на дворанским Балканским атлетским играма у Истанбулу.

"Ентузијазмом и радом одржава тај ниво форме, и у тим годинама као млађи ветеран и ето, вратио се са златом", каже тренер Петар Поповић и додаје, да би му још драже било када би Драгану могао да придружи пар млађих атлетичара који би уз њега стасавали.

"Најпре да осете да је спорт права ствар ако се човек цео посвети томе", каже тренер Петар  Поповић.

Драган Нешовић је  један од дванаест атлетичара који су  се са медаљама вратили из Истанбула, са Балканских дворанских атлетских игара. И одмах је наставио припреме за предстојећа такмичења, Куп Србије и Балканијаду.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи