Читај ми!

Донација повређеним имигрантима

Од 41 илегалног имигранта који је повређен пре два дана у саобраћајној незгоди на Коридору 10 код Лесковца, 24 њих још су на лечењу у лесковачкој Општој болници која је упутила апел за помоћ у постељини, срадствима за хигијену, одећи и обући. Прва донација повређеним имигрантима стигла је од Лесковчанина који је родом из Багдада.

Вест о тешкој несерећи имиграната Ирачанина Амера Јуму који више од три деценије живи у Лесковцу и ради у Школи за образовање деце са посебним потребама није оставила равнодушним. Одмах је обишао повређене и донирао болници 50 комплета постељине, пешкире, пиџаме и 300 килограма воћа.

"Осетио сам потребу и обавезу да помогнем као Лесковчанин, јер већ дуго живим овде. Помогао сам колико сам могао да пружим", каже Амер Јума.

Повређени имигранти старости од 20 до 30 година који су били исцрљени, гладни и већ дуго на путу из својих већином ратом захваћених земаља осећају се боље и захваљују свима на помоћи.

"Србија ми је у срцу. Волим ову земљу и овако добре људе нигде нисам срео. На пут сам кренуо пре три месеца", каже Фарук из Бурме.

"Немам речи захвалности. Сви су били добри према нама. Од полиције до здравствених радника. Имам 24 године", каже Рукон из Бангладеша.

Здравствено стање Фарука, Рукона и остала 22 имигранта смештена у лесковачкој болници је стабилно. Све похвале лекарима и медицинским сестрама и техничарима који су пожртвовано, добро организовани и за непуна три сата прегледали и збинули 41 мигранта.

"Изгледају сасвим задовољавајуће. Ја мислим да ћемо од понедељка да их отпуштамо из болнице у сарадњи са МУП-ом и Комесаријатом за избеглице", каже директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић.

У потрази за бољим животом, са сличним судбинама, браћом и пријатељима нашли су се у комбију који је слетео са ауто-пута. Теко да ће те слике, кажу, моћи икада да забораве.

"Много нас је било. Лежали смо један преко другог. Нисмо имали ваздуха. Гушили смо се. Када сам се расвестио осетио сам да лежим на кревету у болници", каже Ахмет ал Хасан из Сирије.

Свака помоћ овим младим људима који су без ичега је добродошла. Средства за хигијену, доњи веш, гардероба и обућа су им неопходни зато су из болнице упутили апел људима добре воље.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи