Читај ми!

Празници у Врњачкој Бањи

Продужен викенд, и празник многи су искористили да обиђу земљу и посете наше туристичке центре. За тих неколико дана Врњачку Бању је посетило око 5.000 гостију. Осим домаћих, све више је и страних гостију, који у бањи проналазе мир и занимљиве садржаје за одмор.

Јокица и Радиша Странчић из Биљенине, на пропутовању кроз Србнију, свратили су у Врњачку Бању на кратко. Задивљени оним што су видели, одлучили су да овде проведу пар дана.

"Нисмо имали намеру да останемо, али синоћ када смо видели како изгледа град ноћу, одлучили смо да останемо, јер је овде све дивно", каже Јокица Станчић из Бијељине.

"Чак смо се изненадили, јер чули смо неке приче, али све је овде прешло наша очекивања и баш смо одушевљени", додаје Радиша Станчић.

Станчићи већ размишљају да поново дођу у бању. А да се овде не долази само на лечење, туристички радници су одавно схватили. Разноврсним садржајима, пратећи потребе све захтевнијих гостију, успели су да привуку посетиоце свих старосних доби.

Већина не долази први пут, а осим што су одушевљени природом, шетњама, поједини гости имају замерку на недовршене објекте, јер сматрају да они руже изглед врњачке променаде. Гости из Македоније имају само лепе речи за боравак у бањи, и већ сада намеравају да наредне године дођу са децом.

Лепо време, уз све природне благодети, близину Гоча, и пре свега повољне цене, привукли су бројне  госте из земље и окружења.

"Очекујемо да за време овог продуженог празника буде преко пет хиљада гостију", каже Горан Каравесовић из  Туристичке организације Врњачка Бања.

"Оно што ми нудимо је  сама комбинација велнес центара којих у бањи има шест, у комбинацији са скијањем на Гочу. На крају, најбитније је да су цене у хотелима ниже за 20 до 50 посто, и да се сви труде да разним акцијама привуку што више гостију тако да је у јануару забележен пораст посетилачког промета за 12 посто", каже Каравесовић.

С обзиром на то да је тек почетак године, у нареднпом периоду туристички посленици очекују још већу посећеност Врњачке Бање.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи