Читај ми!

Нови конкурс у Дому здравља у Косјерићу

Здравствени центар Ужице расписаће нови конкурс за пријем медицинске сестре или техничара у Дому здравља у Косјерићу. Иако је на недавно окончаном конкурсу примљен кандидат из Ужица, поступак ће бити поновљен због истека предвиђеног рока за пријем кандидата, али и на инсистирање локалне самоуправе.

Нада Радовановић пре осам година завршила је Високу здравствену школу струковних студија у Земуну. Исте године одлучила је да напусти родни Београд и заснује породицу у Косјерићу. Иако је радила само на повременим пословима у Дому здравља, а једини приходи су оно што супруг заради, сматра да са двоје деце и даље треба да остану у Косјерићу.

"Очигледно да тако држава и систем не мисли. Тако да код нас су увек само, као што видите, понуде и огласи за посао у иностранству, а за посао овде је веома тешко", каже Нада Радовановић, виша медицинска сестра.

Са друге стране у Дому здравља је мали број извшилаца, а недавно је био расписан конкурс за једно ново радно место.

"А наше потребе, да би наше службе функционисале на адекватан начин су много веће, него што нам припада по тој некаквој квоти или критеријумима министарства. Значи да и ово једно радно место нам је јако битно", каже директор Дома задравља Косјерић др Илија Вукадиновић.

Због пријема медицинског техничара из Ужица на посао у Дому здравља у Косјерићу, реаговала је локална самоуправа због 18 суграђана који чекају посао.

"Тринаест сестара и пет сестара са вишом и високом стручном спремом, што значи да имамо изузетно квалитетне кадрове, који богами чекају и више година. Мени као првом човеку општине најбитније је да задржим младе људе у Косјерићу, како би могли да градимо некакву будућност", каже председник општине Косјерић Милијан Стојанић.

Конкурс је поништен, али не због пријема Ужичанина, већ због истека предвиђеног рока за пријем кандидата. И на поновљеном конкурсу најважнији критеријум биће стручност.

"Ја не могу ставити у конкурсу предност имају грађани општине Косјерић. То би била дискриминација других, тако нисмо радили ни за друге. Имамо колега које смо примали у Општу болницу Ужице и Дом здравља из Ужица, из Сјенице, из Нове Вароши, из Пожеге. Зашто би сад Косјерић био изузетак?", каже директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић.

Житељи Косјерића стрепе од даљег пада популације. Између два пописа општина је изгубила 2.000 житеља, највише оних којих су се одселили у потрази за радним местом и сигурном платом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи